2013. október 27., vasárnap

Kezdetek...

8:20 Budapest, Keleti pályaudvar
Indulunk. A reggeli találkozáskor mindenki arcán az izgalom látszódott és a várakozás, hogy "minden rendben lesz". Mindenki szeme a piros, railjet feliratú vonatot kereste. Felszállva a vonatra szembesültünk vele hogy ez nem lesz egy könnyű menet..."kicsit" sokan voltak...


9:10
Kifut a vonat és már mindenki tudja, hogy Bécsig kemény három óra állás vár ránk, de volt egy akinek szerencséje volt... :) Ki a kocsik közti átjáróban, ki pedig a csomagjain talált helyet.12:01 Bécs
Rohamléptekben leszállás a vonatról és nyargalás át a másik vágányra, remélve, hogy a két perc múlva Grazba induló vonaton mi is ott leszünk. Nem sikerült. Egy óra pihi a peronon, cigiszünet, emeletes vonat csodálás. 12:54: megérkezik a csatlakozás.
(Fogtunk osztrák katicát, szeretett minket.)

13:04 Bécs-Graz
Ülünk! a vonaton. Kényelem, sok boci, gyönyörű táj, elveszett milkaboci keresés. Grazig kipihentük a Bécsig tartó út fáradalmait.

 

15:35 Graz
Gerhilde, a helyi iskola igazgatóhelyettese fogadott bennünket az állomáson. Kicsit elpilledve a szállásra érkeztünk. Csendes, nyugodt környezet, barátságos fogadtatás. Kaptunk csokit (meglett a milkaboci) és gumicukrot és térképet és bérletet.

Szállás: Van akinek kicsit hideg, nincs minden szobához fürdő de kényelmes, tágas, tiszta, nyugodt és otthonos a környezet.

Este a városban: 10. 26-a, Ausztriában ünnepnap, de a pályaudvaron nyitva van a Spar. És ekkora tömeget vásárolni még életünkben nem láttunk.

Hazaérve sörözés, beszélgetés, gumimacievés és éjfél körül közös megegyezésre lámpaoltás :)

puszi Gréta 

 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.